• Strona Główna • O Firmie • Katalog produktów • Usługi • Zapytania • PRACA • Kontakt
 

KOMENTARZE I ARTYKULY

• Mop - Wiadomo co to jest. • Gryzonie - Deratyzacja - procedury • Dojarka przewodowa - Procedura HACCP • Ozon - wytwornice ozonu - ozonatory • ŚRODKI TRANSPORTU - Dezynfekcja • Lodówki - chłodziarki. Przykre zapachy
wiecej… 

Dojarka przewodowa - Procedura HACCP

Dojarka przewodowa  -  Procedura  HACCP

Prezentowana procedura mycia i dezynfekcji dojarko mechanicznej typu przewodowego nie może być stosowana do każdego typu urządzenia, ze względu na to, że mamy w praktyce doczynienia z bardzo różnymi systemami. Choćby ilości roztworów roboczyćh, jakie są konieczne w tych urządzeniach są bardzo różne.

Moim celem jest przede wszystkim pokazać:

- Jak taka procedura powinna wyglądać.

-Zwrócić uwagę na konieczność przeprowadzania walidacji środków chemicznych jakie mają być stosowane i w jakich sytężeniach .

- Zwrócić uwagę na to, że produkcja mleka surowego - jako produkcja pierwotna, powinna być włączona w system HACCP zakładu skupującego mleko i stanowić jego integralną część. A urządzenia na fermie mlecznej powinny podlegać takim samym wymogom higienicznym i technologicznym jak urządzenia w zakładzie mleczarskim

 

  Projektowanie stron internetowych - NETLER
			  zawsze dla Ciebie

P.U.H. SOCHLAND Kazimierz Górski;    96-500 Sochaczew;   ul. Grabskiego 18 
tel.: (+48 46)  862 21 98;   fax: (+48 46) 862 21 98;  tel. kom. +48 500 284 412    e-mail: poczta@sochland.pl

Sklep czynny Poniedziałek - piątek od 9 do 18 sobota od 9 do 14